Sötaste babysitter ever!

Jag har hittat världens sötaste babysitter från Fisher Price

Finns att köpa hos tex Bara Bus
för 895:-



Fisher-Price Babysitter - Lil Heartbeat Bouncer är en ny typ av babysitter som gör att barnet känner och hör lugnande pulser av rytmer - som ditt hjärtslag! Babyn känner de lugnande gjärtslagen mot sin rygg. Skramlande flyttbara ringar. Avtagbar leksaksbåge för lättare tillgänlighet. Fäst leksaker på leksaksbågen på olika ställen - högre upp för mindre babisar och inom räckhåll för större babys. Plyschnalle med spegel att titta i och skallerringar. Lägesomkopplare för hjärtslag och musik. 8 olika melodier och hjälrtslagsljud som lugnar babym. Mjuk kudde i form av en nalle ger babyn extra stöd för huvudet.

Barnvagn igen...

Ja nu har jag ändrat mig igen...

Tommy å jag va å kolla på barnvagnar... å nu har vi bestämt oss...

Det blir en Brio Sing.. jag vet att det e många som är emot den vagnen.. men den enda nackdelen vi kan hitta är att hjulen är en aning hårda.. och så tyckte jag sufletten är lite liten...
Men det som väger upp är priset...
Jag vägrar att köpa en Bugaboo med alla tillbehör för det dubbla priset som en Sing..


Å vi tyckte faktiskt inte att den e så tung å klumpig som alla säger...

Så det blir en Brio Sing... efter många om å men...




Köpa till om det blir en...

Kille                                                              Tjej



Barnvagn?

Mmmm... det e svårt...

Har kanske hittat en vagn som jag ändå vill ha....


Brio Go



 

 

 

 



Kak-Kalas

För dom lite större barnen..

Så himla roliga mjukis leksaker...



Finns på

Toddler

.




Bada

Det är helt otroligt hur bra man mår av att bada...

Jag va på dåligt humör så jag tänkte att jag skulle ta ett lugnt bad...

Massa oljor å bubbel...

Å där låg jag... men magen strax under vattenytan... å lilla bebisen sparkade så bubblet guppade för varje spark...

Så himla mysigt... jag å bebisen tillsammans...





Vecka 24 (23+0)

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

fetal development at 24 weeks
Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Skrutten i magen månad 5 1/2


Vecka 23 (22+0)

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

fetal development at 23 weeksMånga studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Hjälp mig att välja!!!!

Dessa barnvagnar...
det är verkligen skit svårt att hitta en bra å snygg barnvagn...



Bugaboo


Snygg... praktiskt...
men.
SVIN dyr







Urban Jungle


Oxå dyr.. men inte alls lika snygg





Quinny


Jätte snygg.. okej pris..
Det e den här vagnen jag tror jag vill ha..
men går inte att få tag på nästan






Brio


Mmm... snygg.. bra pris...
men lite för stor å klumpig






Teutonia


Smidig... priset e lite dyr men ok
men jag gillar inte sitt-delen..
tycker den e ful








Skruttens hjärta

Igår fick vi hem vårat AngelSound...

Å vi låg å lyssna tillsammans på bebisens lilla hjärt...
å hur Skrutten rullade runt inne i magen..

Våran lilla familj... vi 3 för alltid



Söta babykläder

Jätte söta babykläder.. som jag har köpt från Ellos






Köpt lite nya kläder..

Beställde lite nya kläder från H&M igår...

Fast bara lite mjukis kläder och ett par linnen...





Vecka 22 (21+0)

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

fetal development at 22 weeksRedan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.

Angelsound

Har köpt ett Angelsound..

Jag har vart lite emot Angelsound.. eftersom det e ungefär samma sak om ultraljud... å ultraljud påverkar bebisen lite...

Men eftersom Tommy och har haft dom erfarenheterna att vi har mist ett barn förut.. så e man lite extra orolig...


Men e man e mycket sparsam med att använda Angelsoundet så tror jag inte att det e någon fara...

Så snart kommer den på posten.. :D




Sparkar

Mmm.. bebisen har sparkat sen vecka 16... till å från...

Sparkarna blir bara tydligare och tydligare...men har bara ett par få gånger känt bebisen från utsidan...

Kan känna en jätte spark så magen hoppar till.. tex när jag ligger å ser på tv... men det e som om den lilla bebisen har en radar... för så fort jag lägger handen på magen slutar den...

Jag vill ju att Tommy ska få känna det jag känner varje dag...

Men när jag ligger på magen blir bebisen sur... då sparkar den... å tycker att den inte riktigt får platts eller nått..





Mina första kläder

På Barndesign finns jätte söta kläder som e kanon att ta med sig till BB..

För hur gulligt e inte detta??





Finns på

Barndesign

Blöjhink

Jag tror ändå att blöjhinken en smart investering...

Först trodde jag att det kanske bara e överflöd... men vem vill ha stinkande blöjor i soporna.. som stinker i hela huset?
Bläää... inte jag iaf...

Snygg å smart... denna ska köpas!..





Planet Dad

En jätte bra sida för pappor och bilvande pappor..

Klicka på bilden
för att komma till sidan



http://www.planetdad.se/



Vecka 21 (20+0)

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

fetal development at 21 weeks”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.



Baby Spa!

Det finns spa för bebisar...

Jag vill åka på spa... men nu innan bebisen kommer...

Men det finns tydligen baby spa oxå...
kanske värt att pröva sen när bebisen väl är här
:D








Idag...

...vill jag åka in å kolla på barnvagnar...

Men Tommy e seg... å vill inte åka in till stan...

Men isf om jag inte lyckas tjata med mig honom.. så åker jag själv... kanske tar en lunch... å kollar lite i affärer... *ler*
Pallar inte av att sitta inne hela dagen idag.. när det e så fint väder..

Jag är jätte nyfiken på att kolla quinny buzz... tycker den e jätte snygg!





RSS 2.0