Vecka 29

 

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

fetal development at 29 weeksBebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver


Detta är köpt till bebisen
Trött.. trött..trött...


Ja vi ska snart gå å lägga oss... jag har just kommit ur badet...
Ååå.. vill bara lägga mig i sängen å kramas å känna Tommys kropp..lukta i hans nacke... å känna hur han somnar..

Jag e i vecka 28 nu.. ja 27+.. å jag mår jätte bra.. men jobbet börjar bli tungt nu..
Jag lyfter en hel del tunga saker.. bla 20kg mjölkbackar, 18kg banankartonger och 10kg potatissäckar..
Det blir en hel del lyft..
Men jag ska ansöka om havandeskapspenning..

Men problemet är min chef... hon jobbade 11dagar efter sin bf.. å tycker kanske att jag oxå ska göra det..
Hon ska fylla i mina papper till försäkringskassan.. å hon omtolkar frågorna och svarar inte så bra.. så det skulle inte förvåna mig om jag inte kommer få beviljat min havandeskapspenning bara för därför..

Ååå.. blir galen på allt det där..


Vecka 28

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

fetal development at 28 weeksDen här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Funderar på om jag ska köpa...

...stickad overall från Lundmyr..

Den är verkligen jätte fin.. och passar bra under åkpåsen..
Men nått som inte passar lika bra e priset.. hehe.. 599:- för denna stickade skönhet...
Men där emot tror jag att den e väldigt bra...


Mmm.. funderas skall...


Älskar nästan allt från Lundmyr.. så enkla å fina saker.. sen älskar jag att det står så gulliga ord på varje grej.. så som älskling, gullunge, pytteliten mm..

Men smakar det så kostar det.. hehe.. svindyrt babylyx..


 


Vecka 27

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

fetal development at 27 weeksSov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

Har bestämt mig.. det blir Laban!

Nu har jag bestämt mig.. det blir Spöket Laban bäddsett...Och sen denna ovanför skötbordet
Ska be pappa bygga...

Ja.. hittade denna på nätet..

Eftersom vi har det lite halv trångt i badrummet.. funderade jag på att ha skötbordet på tvättmaskinen...

Men så hittade jag denna...Å jag ska be pappa.. om han inte skulle kunna bygga ihop en sån här...

För dom som inte kan eller vill/orkar snickra.. finns den att köpa på Belma.. för 1995:-Vill att Julen ska komma tidigt i år...

... helst redan nu!!!För då kommer våran lilla jul-bebis!!Detta har jag beställt..

Tycker det va ett ganska okej erbjudandeIdag läste jag..

..om en tjej på mitt babyforum som jag brukar hänga på..

Som äntligen lyckats bli gravid efter 16 försök... alltså efter 16mån..

Jag har följt henne lite... sen tommy å jag började försöka att bli gravida..å jag skrev in mig på forumet..
Å det e så kul att äntilgen få läsa att dom lyckades!

Jag vet hur kämpigt det kan va att försöka bli gravid å inte lyckas.. för tommy å mig tog det ca 6mån.. och 2 missfall...
Å det höll på att ta knäcken på oss.. iaf mig...

Är iaf jätte glad för denna tjej å hennes killes skull.. å jag kommer att fortsätta följa henne å hennes graviditet..Så liten.. å så efterlängtad å älskad!Sjukt söta!

Jag älskar dom här!

Men jag kan inte välja vilken jag ska köpa..Finns bla att köpa på

Barn i allt

Vecka 26

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

fetal development at 26 weeks
Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

Ööö...*pussst*..

Igår hade jag sammandragningar hela dagen igår...

Å idag e magen öm som faaann....

Hoppas det inte gör ont imorgon..

Men bebisen sparkar som vanligt... så det e ju bra :DMår kanon!

Jag jag kan säga att jag mår oförskämt bra för att va gravid..

Visst dom första 16 veckorna va ett helvete.. spydde som bara den... å sen har jag min foglossning.. sen vecka 8...

Men nu mår jag kanon.. :D.. till å med foglossningen känns lite bättre... :D


Jag vet att det säkert kommer att vända sen när man är så där jätte stor..

Men just nu e min graviditet helt underbar...

Ja det enda man får bortse från då e väl att idag så upptäckte jag en bristning... mmm... va väl inställ på att dom skulle dyka upp.. men i vecka 25?.. va fan.. kommer ju se ut som ett dragspel i slut ändan ju...

Men på ett sett ser jag ganska lugnt på saken... jag är tillsammans med världens bästa man...
Som när jag snyftade fram att jag kommer ha en massa bristningar efter graviditet.. säger att det inte rör honom i ryggen...
Å att det bara e ett tecken på att jag har burit hans barn... ja.. vårat barn...
Å att han kommer att tycka jag är lika fin ändå...

Ja då bryr jag mig inte så mycket längre...

Ja.... så förutom min fula lilla bristning... ja då e min graviditet perfekt!!

Å snart har vi våran lilla bebis här!!!!

Neeee.... alltså....ååååå....

Jag kan inte bestämma mig.....

Snälla hjälp!

Icandy är så snygg... men lite dyrare än Brio...

Vilken ska jag köpa???

Vecka 25 (24+0)

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

fetal development at 25 weeksNär du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

RSS 2.0